pensiunea Butuceni

3 stars

PENSIUNEA BUTUCENI

Restaurant, Parking

Price starting at €50

Orhei, Butuceni

(373)235 56906, (373) 79617870

www.pensiuneabutuceni.md/, info@pensiuneabutuceni.md

Pensiunea agroturistica Butuceni este situată într-un loc pitoresc, care te încîntă cu peisajele ce se deschid înaintea ochilor. E o localitate cu dealuri stîncoase şi lunci de un verde crud,rîul Răut pare a sta la straja liniştei şi păcii de aici.Satul Butuceni, care ne găzduieşte, se află la 47 de km de la Chişinău (direcţia Nord) şi la 18 km de la Orhei.

Săpăturile arheologice demonstrează că acest loc pitoresc a fost populat cu mii de ani în urmă. Tocmai la Agropensiunea „Butuceni” aveţi inedita ocazie să vă întoarceţi în timpurile strămoşilor noştri, prin obiectele păstrate în expoziţia pensiunii, şi în special veţi vedea restaurate gospodăriile ţărăneşti. Fiecare obiect, piatră sau uneltă de muncă pot să povestească de originea poporului nostru.

Gospodarii de la pensiune şi-au propus obiectivul ca oricine ne-ar trece pragul să se simtă ca la mama acasă.Amintirea „lejăncii „unde pare să mai auzi glasul dulce al buneilor ce deapănă poveşti cu Feţi-Frumoşi şi Elene Cosînzene,mirosul bucatelor fierbinţi, abia scoase din cuptor, atmosfera satului medieval în care mai sînt vii tradiţiile poporului nostru, un pahar de vin ce păstrează dulceaţa razelor de soare,ospitalitatea gazdelor – toate vă vor fi oferite în pensiunea noastră.

Oaspeţii pot asista şi participa, la dorinţă, la prepararea bucatelor tradiţionale. Clipe de neuitat veţi trăi şezînd în jurul rugului, iar peisajele fermecătoare vor crea senzaţia de teleportare într-o lume de basm. La noi veţi gusta fructe şi legume proaspete pe care le culegeţi personal din grădină. Vă oferim ocazia să vedeţi cum sînt crescute, întreţinute animale şi păsări domestice.

Pensiunea Butuceni este calificată cu trei *** stele pe bună dreptate,căci numai aici tradiţionalul se îmbină cu modernul atît de subtil,că pierzi senzaţia timpului.

Pe lîngă cele expuse mai sus,sîntem bucuroşi să vă mai oferim:

Cazare în odăi confortabile dotate cu climatizoare, televizor, baie, WC, uscător de păr, paturi moderne dar şi „lejănci”;

Gastronomie tradiţională,

Terapie anti-stres în mijlocul naturii;

Saună;

Piscină;

Gratar;

Loc de joacă pentru copii;

Parcare maşini;

Acces la bucătărie complet utilată şi dotată;

Apă caldă non-stop;

Terase acoperite şi sub cerul liber,decorate rustic;

Lac pentru pescuit;

Zonă de agrement;

Sală pentru petreceri,conferinţe,seminare.

Toate acestea într-o mare de flori,care,cu siguranţă,vor completa atmosfera de casă părintească.