28 february

Vlad Filat: Următorul obiectiv e să obţinem statutul de candidat de aderare la UE

După ce Parlamentul European a votat abolirea regimului de vize pentru moldoveni, iar la sfârşitul verii urmează să fie semnat Acordul de Asociere cu UE, următorul obiectiv pentru Moldova este de a obţine statutul de ţară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Despre aceasta a anunţat preşedintele Partidului Liberal Democrat, ex-premierul Vlad Filat, într-un briefing de presă, transmite IPN.

„Astăzi (27 februarie) în Parlamentul European a fost mai mult decât un vot politic, a fost reconfirmat un drept istoric, cetăţenii Republicii Moldova sunt europeni şi au dreptul să călătorească liber. În 2009 am găsit o ţară cu sârmă ghimpată la hotarul cu UE, o ţară în prag de faliment. Dar am demonstrat că se poate. Cetăţenii vor fi mai liberi. Prin decizia dată a fost consolidată independenţa şi statalitatea ţării. Copiii îşi vor vedea părinţii după mai mulţi ani, se vor reuni familii”, a subliniat Vlad Filat.

Liderul PLDM a adăugat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă. „Suntem cu un pas mai aproape de UE. Până la sfârşitul verii, urmează să semnăm Acordul de Asociere cu UE. Vom avea parte, din păcate, de noi provocări, piedici din interior şi exterior, dar nu vom da înapoi din calea noastră. Vom continua acest drum oricât de greu ar fi”, a accentual politicianul.

Parlamentul European a votat joi, 27 februarie, abolirea regimului de vize pentru moldoveni. Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat decizia şi a spus că este încă o dovadă a susţinerii politice fără precedent de care se bucură Moldova din partea Europei. Oficialul a declarat că abolirea regimului de vize este o şansă de a trece la un alt nivel, net superior, de interacţionare cu civilizaţia şi valorile europene, iar cetăţenii Republicii Moldova nu vor întârzia să o valorifice.
click