24 aprilie

Rendez-vous muzical la Rotonda

Chişinăuienii sînt invitaţi din nou la un concert lîngă Rotonda. La un concert de jazz, ce va avea loc pe 18 mai, vor participa: Geta Burlacu, Concertino, Nicorasong, Boris Covali, Afina, Karizma şi alţi interpreţi. Punctul culminant al concertului va fi interpretarea imnului Chişinăului în stil jazz de către toţi artiştii.

În aceeaşi zi va fi lansată panorama cu vederile Chişinăului vechi, executată de către studenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice pe peretele de după Rotonda. Totodată, vor mai fi instalate cîteva scaune în parc şi o reţea de Wi-Fi.

Scopul proiectului „Rotonda. Renaştere” este de a reînvia vestita operă de artă a arhitectului Robert Kurtz în calitate de spaţiu cultural.

Acesta va fi al treilea concert organizat lîngă monumentul de arhitectură. Se aşteaptă că la concert vor veni circa o mie de chişinăuieni. Evenimentele anterioare au avut un mare succes.

Organizatorul proiectului este organizaţia obştească „Arcul de Triumf”. Aceasta planifică să instaleze lîngă Rotondă un panou pentru afişe, un panou electric pentru toţi cei care vor dori să cînte, felinare, să organizeze expoziţii de fotografii şi de picturi.
click