03 aprilie

Ministrul de externe al Finlandei va sosi astăzi la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Erkki Tuomioja, va efectua, în perioada 3-4 aprilie 2014, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al MAEIE, programul vizitei include întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

În cadrul întrevederilor vor fi abordate subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-finlandeze, în special în domeniile justiţie şi afaceri interne, precum şi perspectivele de dezvoltare a cooperării comercial-economice şi de atragere a investiţiilor finlandeze în economia naţională. De asemenea, discuţiile se vor axa pe subiecte de pe agenda europeană a Republicii Moldova şi situaţia din regiune.

Pe data de 3 aprilie, la ora 16:00, miniștrii de externe ai celor două țări, Natalia Gherman şi Erkki Tuomioja, vor susţine o conferinţă de presă la sediul MAEIE.
click