03 martie

Show-ului de modă Moldova Spring Fashion Walk 2014 a adunat sute de admiratori ai brandurilor autohtone

Cea de-a cincea ediţie a tradiţionalului show de modă Moldova Spring Fashion Walk 2014 a adunat sâmbătă seara în incinta unui hotel din capitală sute de admiratori ai brandurilor autohtone. Ultimele colecţii ale designerilor moldoveni au fost prezentate de diplomaţi, femei de afaceri, politicieni, artişti, jurnalişti.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, prezentarea de modă a fost organizată de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova în parteneriat şi Asociaţia APIUS, cu suportul Proiectul USAID CEED II. Show-ul de modă face parte din Campania

“Din inimă branduri de Moldova” care are drept scop promovarea brandurilor autohtone pe piaţa din Republica Moldova.

Evenimentul a fost moderat de doi bărbaţi - Daniel Vodă şi Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Moser.

Prima doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, care a purtat o ţinută creată de designerii companiei Sekana, a menţionat că „industria fashion din Republica Moldova este o industrie a eleganţei şi a frumuseţii care ne ajută să ne îmbrăcăm frumos”.

„Această industrie reprezintă talentul designerilor noştri, abnegaţia şi dorinţa lor de a crea piese vestimentare elegante şi comode”, a spus Margareta Timofti, exprimându-şi dorinţa ca Moldova să prospere la acest capitol.

Creaţiile de primăvară-vară ale designerilor moldoveni au fost prezentate de membrele Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova, dar şi de personalităţi cunoscute cum ar fi ambasadorul SUA, William Moser, al Turciei, Mehmet Selim Kartal, al Marii Britanii, Phil Batson, al Poloniei, Artur Michalski, ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, care au defilat alături de soţii.

De asemenea, pe podium au defilat deputata Valentina Stratan, ambasadoarea Suediei la Chişinău, Ingrid Tersman, coordonatorul rezident al ONU în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, soția directorului Băncii Mondiale la Chișinău, Sata Seck, soprana Olga Busuioc, directorul AGEPI, Lilia Bolocan, fosta soție a liderului PLDM, Sanda Filat, interpreţii Igor Stribiţchi, Adrian Ursu, Natalia Gordienco, Aura, Marcel şi Cornelia Ştefăneţ.

În cadrul evenimentului au fost prezentate colecţiile de haine ale brandurilor autohtone precum Georgette, Vasconi, Maicom, Vistline, La Tyana, My Revivial, Lia Fia, L'ame de Femme, Brio, Mallena, Creme Brulle, Sekana, Julia Allert, Jiovani Primo, Di Vero, Eho. Ţinutele vestimentare au fost asortate cu încălţăminte marca Zorile, Cristina, Tiras şi Irka Schoes, cu bijuterii marca Ju Bijoux, Lorina şi Nadiush, precum şi cu genţi marca Bookleta, Arilu şi VB.

Solicitat de ”INFOTAG”, managerul Superior Proiecte USAID, Sergiu Botezatu, a menționat că majoritatea brandurilor care au fost prezentate la Spring Fashon Walk 2014 nu existau acum câțiva ani.

”Datorită efortului Proiectului CEED, finanțat de USAID am reuşit să punem în valoare talentele pe care le are Moldova şi să facem ca industria uşoară din țara noastră să producă o valoare adăugată mai mare în lanţul valoric industrial. În ultimii ani, prin campaniile promovate şi prin eforturile depuse am reuşit să schimbăm faţa industriei textile din Moldova. Mai mult, am reuşit să schimbăm percepţia cetăţenilor faţă de această industrie şi să-i convingem că în Moldova poate fi creat un brand de calitate care poate concura de la egal la egal cu cele din străinătate”, a spus Sergiu Botezatu.

Potrivit sursei citate, datele statistice ne arată o creștere de circa 30% a vânzărilor la companiile care beneficiază de asistenţa CEED şi participa la campania “Din inimă branduri de Moldova”.

Banii colectaţi în cadrul show-ului de modă Moldova Spring Fashion Walk 2014 vor fi utilizaţi pentru a susţine tinerii designeri din Republica Moldova.
click