28 ianuarie

PREMIERĂ! Un deputat din Republica Moldova a devenit preşedinte al unei comisii APCE

Pentru prima dată un membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din Republica Moldova va ocupa funcţia de preşedinte al unei comisii din cadrul instituției. Este vorba despre copreședintele PLR, deputatul Ana Guțu, președinta Comisiei politică externă a Parlamentului RM, care a fost aleasă în calitate de Președinte al Comisiei Cultură, Știință, Educație și Media.

După cum comunică TRIBUNA, cu referire la serviciul de presă al formațiunii, Ana Guţu a fost propusă de grupul politic Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa (ALDE), în calitate de candidat pentru ocuparea acestei funcţii.

Grupul politic întrunit cu o largă participare, 62 membri, inclusiv supleanţi, au votat în unanimitate candidatura în şedinţa plenară APCE de astăzi.

Sesiunea APCE, care a demarat astăzi va dura pînă la 30 ianuarie curent. Sesiunea este importantă prin alegerea noului preşedinte al APCE. Astfel, funcția a fost ocupată de Anne Brasseur, care pînă recent a fost preşedinta grupului politic ALDE.
click