20 mai

Boris Gherasim ar putea fi demis. Reacția viceministrul Transporturilor

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, riscă să fie demis. Demnitarul ar fi obținut un venit în sumă de 24. 237 lei de în urma unei activități pe care nu ar trebui să o desfășoare, potrivit Comisiei Naționale de Integritate. Instituția a constatat că Boris Gherasim ar fi prestat o activitate remunerată în cadrul S.A. „Moldcargo”, fiind și acționar al acestei companii, relevă agora.md.

Potrivit Legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, demnitarul nu este în drept să desfăşoare orice altă activitate remunerată, cu excepţia activităţilor didactice şi ştiinţifice.

Solicitat de Agora, Boris Gherasim a menționat că el și-a declarat toate veniturile, deși recunoaște că a încălcat Legea în ceea ce privește obținerea lor. „Da eu am fost membru al Consiliului de Administrație al acestei companii, însă din 2011 nu mai sunt, dar primesc în continuare dividende. Eu am primit actul de constatare al CNI, această este viziunea lor, dar ei nu se se întreabă cum să trăim doar cu salariu. Dacă se va pune în discuție demiterea mea, eu plec cu cea mai mare plăcere. Las să caute pe altcineva care să lucreze la drumuri cu așa salariu”, a declarat viceministrul.

Din momentul numirii sale în funcție, viceministrul avea la dispoziție o lună ca să anunțe această incompatibilitate. Boris Gherasim, însă, nu a întreprins nicio acțiune în acest sens, se menționează într-o notă informativă a Comisiei Naționale de Integritate.

Prin urmare, CNI a întocmit recent actul de constatare cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Boris Gherasim. Actul a fost transmis Cabinetului de Miniștri, care urmează să ia o decizie cu privire la demiterea viceministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.
click