26 februarie

Ce surprize ne pregătește „Mărţişorul” din acest an

Cea de-a 48-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor” promite să-i bucure pe amatorii de frumos cu un program cultural vast şi interesant. În acest an, alături de artişti cunoscuţi din Republica Moldova vor evolua interpreţi din Rusia, Ucraina, România, Polonia, Georgia, Italia, Belarus, Belgia și Israel.

„Numai în capitală, în cadrul Festivalului „Mărțișor”, vor avea loc circa 30 de concerte, a confirmat pentru NOI.md Serviciul de presă al Ministerului Culturii. Unele dintre cele mai importante scene ale festivalului vor fi Palatul National „Nicolae Sulac”, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieşu”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă. În plus, Festivalul Internaţional de Muzică se va desfăşura activ şi în regiunile ţării – la Tiraspol, Bălți, Soroca și în circa aproximativ 15 centre raionale ale țării”.

Cele mai spectaculoase evenimente ale Festivalului „Martişor-2014” promit a fi evoluarea renumitelor ansambluri de dans: „Joc” (Moldova), „Suhișvili” (Georgia) și „Transilvania” (România), concertele Cristinei Orbakaite, ale lui Jasmin și Fuego, ale formaţiilor „Holograf” (România), „Trigon” și „Millenium” (Moldova), baletul „Lacul lebedelor”, pus în scenă de către faimosul coregraf Radu Poclitaru. Nu mai puţin aşteptată de public este şi seara muzicii de acordeon, în cadrul căreia alături de muzicienii din Republica Moldova din ansamblul „Concertino” îşi vor demonstra măiestria acordeoniști din Italia. De asemenea, în cadrul Festivalului „Marţişor” se vor desfăşura Zilele Culturii Chineze.
click