12 mai

Mătăsaru a adus un „porc de colorado” în fața Ambasadei Ruse

Protest în fața Ambasadei Federației Ruse din Capitală. Anatol Mătăsaru s-a îmbrăcat în culorile panglicii Sf. Gheorghe și a adus un porc în fața clădirii. Potrivit organizatorului, costul organizării și desfășurării protestului se ridică la circa 1000 de lei.

Mătăsaru a protestat în fața ambasadei, exprimându-și astfel nemulțumirea față de utilizarea abuzivă a panglicii de către unii politicieni, informează UNIMEDIA.

„Aceasta este o ploșniță. Porcul de colorado este Rogozin care a venit în vizită și reprezintă acea societate care folosește abuziv această panglică, care are altă semnificație. Are o conotație sfântă. Politicienii le folosesc în scopuri meschine. Divizează societatea, în scopuri separatiste. Nu vreau să se speculeze cu această memorie. E un protest împotriva folosirii abuzive a acestei panglici”, a adăugat bărbatul.

La protest, Mătasaru a participat de unul singur. Potrivit lui, nu contează numărul de persoane, ci mesajul pe care îl transmite societății. „Mulțimea nu contează. Contează mesajul pe care am încercat să îl transmit oamenilor și sper să ajungă la ei”, a recunoscut protestatarul.

UNIMEDIA amintește că Anatol Mătăsaru s-a făcut remarcat prin expozițiile sale realizate în fața sediului PG din Capitală.

Anterior, Mătăsaru a prezentat o compoziție ce reprezinta „un falus” pe care era lipit chipul unui politician moldovean. În 2011 acesta s-a prezentat în fața instituției purtând o mască de porc, animal, care în opinia lui, îi reprezintă pe „Porcurorii corupți”.
click