30 mai

Sergiu Mocanu se adresează la CEDO: „Voronin e vinovat!”

Politicianul Sergiu Mocanu, lider al Mișcării Antimafie, ex-consilier prezidențial al ex-Președintelui Vladimir Voronin, susține că se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru a obține dreptate în cazul reținerii fiilor săi, Adrian și Roman, în toamna anului 2008.

După cum transmite TRIBUNA, în cadrul conferinței de presă de astăzi, Mocanu a spus că fii săi au fost reținuți pe nedrept la indicația lui Voronin, care pe atunci era Președinte.

„În toamna anului 2008, Adrian și Roman Mocanu au fost reținuți de poliție, pe motiv că ar fi bătut o persoană la discotecă. După 72 de ore de arest preventiv, una din instanțele de judecată din Chișinău a decis prelungirea detenției pentru încă 10 zile, pe motiv că cei doi constituie un pericol pentru societate”, a spus Mocanu.

El afirmă că dosarul a fost fabricat la indicația lui Vladimir Voronin, care pe atunci era Președinte, care i-a cerut să părăsească țara în schimbul eliberării fiilor săi.

„Vom depun o cerere la CEDO și vom cere să ni se achite prejudicii morale. Desigur, Voronin este primul vinovat care a comandat acest dosar pentru a mă înlătura din politică”, a spus el.

Politicianul a precizat că banii obținuți vor fi transmiși pentru susținerea și dezvoltarea justiției din RM.
click