05 iunie

Viceprimarul a dezmințit informația cu privire la concursul ilegal de selectare a companiei pentru reabilitarea drumurilor

Viceprimarul Nistor Grozavu, a infirmat marţi, la şedinţa Consiliului Municipal, informaţia în presă despre faptul că primăria a desfăşurat un concurs ilegal cu privire la selectarea companiei pentru repararea străzilor Ştefan cel Mare, Constantin Negruzzi şi Vasile Alecsandri.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a numit minciună zvonurile despre faptul că câştigătorul concursului a fost cunoscut din start.

„Concursul a fost unul internaţional şi la acesta au participat şase companii de construcţie, dar a câştigat cea care a propus nu doar cel mai convenabil preţ pentru servicii, dar şi care are experienţă de activitate în Moldova. Avem toate documentele şi orice doritor le poate citi pentru a se convinge de legalitatea procedurii şi respectarea acesteia conform tuturor standardelor”, a spus Grozavu.

Comentând acuzaţiile de faptul că compania care a câştigat concursul posibil nu va finisa repararea străzii Alecu Russo şi nu a îndeplinit toate cerinţele, el, la fel, le-a calificat drept minciuni.

„De întârziere se face vinovată primăria, care în ultimul moment a modificat proiectul, iar acest fapt nu a fost prevăzut, de aceea au şi apărut probleme. În decurs de două zile vor fi prezentate rezultatele expertizei calităţii lucrărilor efectuate şi atunci vom putea vorbi şi solicita ceva”, a spus viceprimarul.

Potrivit spuselor sale, „informaţia despre faptul că pentru repararea a trei străzi se vor cheltui 11,5 mil. euro nu este exactă, deoarece deocamdată nu au fost încheiate calculele şi cifrele pot fi altele”.

Consilierul din partea PCRM, Victor Gurău, a comunicat consilierilor municipali că „primăria tăinuieşte informaţia despre faptul că compania românească, care a câştigat concursul de reparare a trei străzi, are probleme”.

Potrivit spuselor sale, „ea nu a finisat trei proiecte în România şi nici până acum nu poate da în exploatare strada Alecu Russo din capitală, cu toate că au trecut deja doi ani”.

Consilierul a propus crearea unei comisii speciale din şapte persoane pentru controlarea calităţii lucrărilor de reparare a străzilor.

„Propun ca din comisie să facă parte trei consilieri din partea PCRM, doi de la PL, şi câte unul de la PLR şi PLDM”, a spus Gurău.

Propunerea consilierului din partea PCRM a fost susţinută prin votul unanim al celor 37 de consilieri prezenţi în sală.

„INFOTAG” precizează: Concursul de reparare a trei străzi în baza unui credit oferit de BERD a fost câştigat de compania românească DELTA ACM-93, care deja efectuează lucrări de reparaţie pe strada Alecu Russo din Chişinău.
click