10 iunie

O nouă cerere de demisie a Primarului general al capitalei

Reprezentantul mișcării Generația Tînără, Andrei Donica cere demisia, reținerea imediată și intentarea unor dosare penale pe numele Procurorului municipiului Chișinău, Primarului general și Secretarului Consiliului Municipal Chișinău pentru delapidarea bugetului municipal în proporţii deosebit de mari.

După cum transmite TRIBUNA, acesta acuză că autoritățile municipale au organizat o licitație dubioasă în urma căreia Procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a luat în arendă 10 ari de teren la preț mic, de doar 177 lei pe an. Terenul se află în inima capitalei.

Potrivit lui Donica, procedura de desfășurare a licitației nu a fost respectată, iar din acest motiv trebuie să fie anulată.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, este învinuit de implicare în această tranzacție dubioasă, precum și de faptul că în ambele mandate nu a scos la licitație publică mai multe terenuri din capitală, prejudiciind astfel bugetul public municipal cu milioane de lei.

În aceeași ordine de idei, Andrei Donica a declarat că trebuie demis și Secretarul Consiliului municipal, Valeriu Didencu, deoarece este persoana responsabilă de întocmirea actelor conform legislației și de respectarea procedurilor impuse pentru desfășurarea licitațiilor, ceea ce în cazul terenului lui Ivan Diacov nu s-ar fi respectat.

TRIBUNA amintește că, cererea lui Ivan Diacov privind arenda terenului în cauză nu a fost admisă la ședința Consiliului Municipal Chișinău din 4 martie 2014 din lipsă de voturi. Ulterior, la data de 3 iunie curent, CMC a admis cererea, cu majoritatea de voturi.
click