09 iulie

Socialiștii amenință cu ample acțiuni de proteste dacă nu va fi anulată decizia de interdicție de a retransmite postul - Rossia-24

Partidul Socialiştilor din Moldova (PSRM) ameninţă cu ample acţiuni de protest în toată ţara în caz că nu va fi anulată decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) cu privire la interdicţia de transmitere în Moldova a postului de televiziune Rossia 24. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, ei mai cer ca preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, să fie tras la răspundere penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Marţi circa 50 de manifestanţi cu pancarte au scandat la CCA „Pocaznoi-demisie!”, „Libertatea presei!”, „Nu cenzurii!”. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea a spus la protest că „CCA serveşte guvernării moldoveneşti pro-europene, care închide posturile ce nu-i sunt pe plac”.

„Poate lui Marian Pocaznoi îi este avantajos să execute astfel de decizii, dar acest fapt nu se încadrează în concepţia democraţiei şi este în detrimentul societăţii moldoveneşti. Pocaznoi încearcă să fie european, dar nu are nimic comun cu Europa, deoarece a încălcat nu doar legile şi Constituţia moldovenească, dar şi cele europene, iar aceasta se pedepseşte”, a spus Batrâncea.

El a amintit că „nu demult a fost închis postul NIT, de opoziţie, apoi au încercat să închidă Jurnal TV, care de asemenea critică puterea”.

„Deja a fost închis şi Accent TV, iar acum autorităţile au ajuns la posturile ruse retransmise în republică, care, de asemenea, nu sunt în favoarea lor”, a spus socialistul.

„De ce CCA nu sistează retransmiterea posturilor ucrainene, care promovează şi vorbesc minciuni despre evenimentele din Ucraina, despre războiul de acolo? De ce nu interzic retransmiterea posturilor româneşti, care contribuie la amplificarea urii interetnice? Cât costă să închizi un post de televiziune? Cât primeşte Pocaznoi pentru îndeplinirea unor astfel de decizii?”, a întrebat Batrâncea la mitingul din faţa CCA.

Potrivit spuselor sale, „cu toate că răspunsurile nu vor urma, acestea sunt destul de evidente, guvernării şi CCA acest fapt le este avantajos”.

„Socialiştii vor protesta la CCA şi în toată Moldova până când nu vor obţine demiterea şi tragerea la răspundere a lui Pocaznoi, precum şi anularea deciziei de retransmitere a postului Rossia 24”, a spus socialistul, menţionând că „concomitent cu acţiunea de protest la CCA membrii şi susţinătorii socialiştilor desfăşoară proteste în alte câteva oraşe”.

În timpul acţiunii de protest socialiştilor un trecător a început să strige „Slavă Ucrainei! Ruşine Rusiei şi tineretului ce susţine ţara criminală!”.

Pe tot parcursul acţiunii de protest nimeni din colaboratorii CCA nu a ieşit să vorbească cu manifestanţii.
click