21 februarie

„Cumpărarea deputaților, o poveste inventată de Plahotniuc și Filat”

Anunțul făcut recent, de către deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, și deputatul PD, Valentina Stratan, precum că fostul legislator, Veaceslav Platon, le-a propus să părăsească partidele pentru a forma o nouă fracțiune parlamentară, este fals.

Liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a subliniat în cadrul emisiunii sale că în realitate acesta este un joc politic pus la cale de către prim-vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc, în complicitate cu liderul PLDM, Vladimir Filat.

„Aflu că există o doamnă deputat Stratan, care iese la tribună și povestește că cineva i-a propus în schimbul unor favoruri să treacă într-o altă grupare politică. M-a deranjat reacția imediată a unor comentatori politici, care nu au pus la îndoială faptul că acest parlamentar a putut să mintă. Chestia asta îmi amintește despre dispariția lui Vlad Cubreacov și așa zisa tentativă de asasinat a lui Iurie Roșca”, a spus Sergiu Mocanu.

Acesta susține că Vladimir Plahotniuc a pus la cale schema în cauză pentru a deturna opinia publică de la un subiect foarte important. Este vorba despre un conflict ivit recent între el și Veaceslav Platon în legătură cu acțiunile de la Victoriabank.

„La Victoriabank a avut loc acum două săptămâni o ședință prin care acționarii acestei bănci au vrut să schimbe conducerea băncii, o tipă pe nume Natalia Politov-Cangaș. Aceasta este omul lui Plahotniuc la Victoriabank, unde el a avut pachet majoritar. După ce Plahotniuc a vândut cele 30% din acțiuni în pachete de 5% lui Platon, el și-a lăsat omul lui în bancă și a început să devalorizeze banca. De asta și Platon a încercat să schimbe conducerea, dar nu i-a mers pentru că Plahotniuc având în mâinile lui pe șeful BNM, Dorin Drăguțanu, a luat și a blocat pachetele lor de acțiuni și Politov-Cangaș a rămas să devalorizeze banca în continuare. Este un conflict între două grupări cu interese la fel de meschine”, a precizat Sergiu Mocanu.

Pentru a ieși basma curată din toate afacerile murdare în care a fost implicat și a se menține pe arena politică, liderul Antimafie spune că Vladimir Plahotniuc a oprit războiul politic împotriva lui Filat și l-a făcut aliat în toată această poveste anunțată de către deputații Stratan și Chiorescu.

„Această situație face parte dintr-o întreagă tivitură pe care o face Plahotniuc pentru a se menține la putere. Situația în cauză are legătură și cu ceea ce se întâmplă în prezent în cadrul PCRM. Comuniștii stau să vină la putere, însă au o problemă mare. Liderul lor devine din ce în ce mai vesel, adică este bolnav, și se pare că nu vor reuși să-l mențină până la viitoarele alegeri. Veselia lui Voronin pune în pericol această Alianță. Anume pericolul comunist este cel care a alimentat Republica Moldova cu granturi, credite ieftine, proiecte de infrastructură, sprijin tehnic etc. Pericolul comunist i-a determinat pe partenerii noștri occidentali să-i sprijine pe ăștia de la guvernare în pofida faptului că au știut că sunt criminali. Și acum pericolul comunist dispare”, a specificat Mocanu.

În această situație când dispare pericolul comunist, președintele Mișcării Populare Antimafie afirmă că Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat, inclusiv liderul PL, Mihai Ghimpu, pierd rostul pentru care populația ar mai trebui să-i suporte la guvernare.

„Și atunci ce trebuie să facă? Trebuie să inventeze alte pericole. Care sunt pericolele? Un oarecare Platon a venit să cumpere deputați. Pericolul ăsta este extern și anume dinspre Rusia, iar în cazul dat populația trebuie să-i suporte. Iată ce jocuri fac ăștia. De ce deputata asta nu a depus o cerere la Procuratură? Pentru că așa ceva nu a fost. Această aventură a fost planificată de către Plahotniuc și Filat. Lucrul ăsta nu va fi analizat de către analiștii noștri pentru că nu există probe, dar Valentina Stratan a fost crezută și fără probe”, a menționat Sergiu Mocanu.

Amintim că recent deputații Iurie Chiorescu și Valentina Stratan anunțau că anumite persoane au încercat să-i convingă să părăsească partidele din care fac parte în schimbul formării unei noi formațiuni politice. Liderul fracțiunii PLDM în Parlament, Valeriu Streleț, declara că în spatele acestor tentative de corupere a deputaților ar sta fostul legislator, Veaceslav Platon.
click