24 aprilie

Iurie Leancă cere evaluarea persoanelor responsabile de sancționarea celor care conduc în stare de ebrietate

Prestaţia ofiţerilor de urmărire penală, poliţiştilor, procurorilor, judecătorilor, responsabili de sancţionarea şoferilor care conduc în stare de ebrietate, va fi evaluată de o comisie specială.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, miercuri, în debutul şedinţei guvernului, premierul Iurie Leancă a menţionat că în scurt timp va dispune crearea unei astfel de comisii de evaluare din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului de Interne, Centrului Naţional Anticorupţie, Ministerului Justiţiei, Procuraturii Generale.

„Din cauza şoferilor care conduc în stare de ebrietate, zilnic mor oameni nevinovaţi, în pofida faptului că MAI a încercat să diminueze acest risc. Chiar dacă statisticile se îmbunătăţesc, se pierd vieţi omeneşti. Este o tragedie şi îmi pare rău că trebuie să abordăm astfel de subiecte în perioada sărbătorilor”, a spus premierul.

Iurie Leancă a menţionat că pentru a diminua numărul accidentelor rutiere provocate de conducerea în stare de ebrietate, este necesar ca cei vinovaţi să fie sancţionaţi.

„Care este finalitatea după ce şoferul a fost prins în stare de ebrietate la volan? Deşi au fost luate anumite angajamente, totuşi sunt blocaje, iar numărul dosarelor finalizate este unul foarte mic. Prin urmare, voi dispune crearea unei comisii care timp de o lună va evalua prestaţia celor angajaţi în acest lanţ, responsabili de pedepsirea celor care conduc în stare de ebrietate. Ulterior, la guvern vom lua decizii cum procedăm mai departe”, a menţionat premierul, precizând că ar fi bine ca lista celor care se fac vinovaţi de faptul că aceste dosare nu sunt duse la bun sfârşit să fie publicată.

De asemenea, premierul a solicitat Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor să fie verificate modalităţile de obţinere a permiselor de conducere şi dacă cel care-l primeşte este în stare să conducă.

„Incompetenţa şoferilor şi starea de ebrietate provoacă aceste accidente rutiere”, a menţionat premierul.
click