16 iulie

Copii moldoveni participă la proiectul „Energie și biomasă în Moldova”

La 16 iulie organizatorii taberei de vară pentru copii „Energel” îi invită pe locuitorii Republicii Moldova să vadă cum obţin copiii energie electrică cu ajutorul apei și soarelui, să testeze biocombustibilul, să fie spectatorii minispectacolelor de promovare a surselor regenerabile de energie, informează NOI.md.

De pe 8 pînă pe 18 iulie, în satul Răculeşti, raionul Criuleni, funcționează o tabără de vară pentru copii ‒ „Energel”, care face parte din inițiativa educațională de promovare a energiei din surse regenerabile din cadrul proiectului UE-PNUD „Energie și biomasă în Moldova”. De la lansarea proiectului, din anul 2011 pînă în 2014, aproximativ 19.000 de studenți au aflat despre eficienţa energiei regenerabile.

Iniţiativa educaţională se desfăşoară în parteneriat cu Institutul de Formare Continuă, Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Gutta-Club” și Agenția pentru Eficiență Energetică.

Pe 16 iulie, la eveniment vor lua parte Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Nicola Harrington-Buhay, reprezentantul permanent al PNUD în Republica Moldova, Mihai Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, reprezentanți ai Ministerului Economiei.
click