28 ianuarie

La Grădina Zologică din Chișinău primul pui din anul acesta a fost adus pe lume de cea mai mică maimuță

La Grădina Zoologică din Chişinău primul pui din anul acesta a fost adus pe lume de cea mai mică locatară – maimuţa Tamarin obişnuit sau uistiti”, a comunicat pentru agenţia „INFOTAG” directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanţaţuc.

Acesta a menţionat că genul puiului însă nu a fost stabilit.

„Sunt animale foarte mici. Lungimea medie a femelei este de 185 mm, iar greutatea – 235 grame. Masculii au dimensiuni mai mari. Puiul îl ţine strâns lângă ea. Vom avea de aşteptat puţin. „Mămică” este una experimentată (nu este primul pui), curând va permite medicilor să examineze puiul”, este convins directorul.

Potrivit spuselor sale, temperaturile joase şi ninsorile din ultimele zile nu au afectat starea animalelor.

„Circa 500 dintre acestea au fost transferate în încăperi călduroase. Încălzirea este de două tipuri – cel de bază, gazele, dar animalelor mai friguroase le conectăm şi aerotermele. O parte din animale are acces la partea deschisă a cuştilor”, a explicat Hanţaţuc.

Acesta a spus că alimentaţia animalelor şi vitaminele pe timp de iarnă este un capitol separat, pentru care este responsabil personalul.

„Avem fructe proaspete, legume şi fructe de pădure congelate. Le dăm animalelor orientându-ne după preferinţele animalelor”, a comunicat acesta.
click