26 mai

Taberele de odihnă pentru copii se deschid pe 2 iunie

Aproximativ 20 de mii de copii se vor putea odihni vara aceasta în taberele de agrement din capitală. Sezonul estival în tabere va începe pe 2 iunie. Precum a comunicat pentru NOI.md şefa Direcţiei învăţămînt, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, anul acesta, în instituţiile de învăţămînt din capitală vor fi deschise 37 de tabere de vară pentru copii. În acestea se vor putea odihni peste 3000 de copii. Durata de odihnă în aceste tabere este de 15 zile.

Potrivit Tatianei Nagnibeda-Tverdohleb, anul acesta se preconizează şi arendarea locurilor în 10 tabere pentru copii cu sejur de 24 din 24 de ore. În prezent, concursul pentru arendarea acestora încă este în desfăşurare.

În acest sezon, o foaie într-o tabără cu sejur de zi va costa 940 de lei. Preţul unei foi la o tabără cu sejut complet va constitui 1370 de lei. Aici copiii se vor odihni 10-12 zile. Părinţii vor achita doar 20% din preţul foii, iar restul 80% - municipalitatea.

Conform practicii stabilite, 20% din foi vor fi oferite gratuit pentru copiii orfani şi copiilor din familiile vulnerabile.

În total, pentru organizarea odihnei în anul curent, Consiliul Municipal Chişinău a alocat aproximativ 23,5 milioane lei.
click