21 mai

Amenzi de milioane de lei pentru șoferii nedisciplinați

Circa 16.500 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere au fost înregistrate în cele 34 de intersecții, în care au fost instalate camere de luat vederi. Datele au fost făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru încălcările comise, șoferii vizați s-au ales cu amenzi în valoare totală de peste 5 milioane de lei. Potrivit datelor Centrului Unic de Monitorizare și Control al Traficului, la intersecţiile monitorizate video incidenţa accidentelor rutiere a scăzut semnificativ. Raportul instituției arată o scădere cu peste 40% a accidentelor și o reducere cu 60% a numărului de decese la intersecțiile monitorizate.

Reprezentanții ministerului de interne au anunțat astăzi că în următorii patru ani vor fi instalate camere de supraveghere la 250 de intersecții din toată țara.

Menționăm că Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului şi-a început activitatea pe 1 februarie 2014. În prezent, la 35 de intersecții din municipiul Chișinău și din afara lui sînt instalate camere video.
click