20 ianuarie

Protest cu muzică, aplauze și fluierături în Găgăuzia

Zeci de socialiști au participat astăzi, alături de locuitorii Comratului, la un miting organizat în susținerea referendumului din Găgăuzia. Activiștii au venit la protest cu un drapel imens al autonomiei.

Manifestanții au scandat slogane antieuropene și au criticat guvernarea de la Chișinău. „Am ieșit pentru a spune „da” referendumului, „da” – Găgăuziei, „da” – Uniunii Vamale”, a scandat unul dintre protestatari.

În fața mulțimii de la Comrat, cu un mesaj de susținere a referendumului local a ieșit și liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

„Găgăuzia a fost cea care a spus un „da” ferm statalității. Aveți dreptul să desfășurați referendumul și nu trebuie să vă temeți de puterea centrală. PSRM va face tot posibilul ca Moldova să adere la Uniunea Vamală. Unica soluție pentru reunificarea țării este federalizarea”, a declarat Dodon.

Amintim că autoritățile din Găgăuzia intenționează să organizeze pe 2 februarie un referendum cu privire la vectorul politicii externe a Republicii Moldova.

Anterior Procuratura Generală a deschis dosar penal pe marginea acestui fapt.
click