05 mai

În Moldova a fost inventat un nou vin

Specialiștii SA „Cricova”, sub conducerea doctorului în științe tehnice Andrei Popa, au inventat un vin unic - „Premier”, relatează newsmoldova.md.

Potrivit enologilor, specificul acestui vin constă în faptul că în componența lui au fost introduse substanțe din coaja soiurilor roșii de struguri.

„Aceste substanțe au capacitatea de a elimina radicalii liberi din organism, ceea ce reduce substanțial riscul bolilor oncologice și cardiovasculare. Totodată, acest vin se deosebește prin aromă și gust, ceea ce îi oferă un specific deosebit. Anterior, în țara noastră nu s-au produs asemenea băuturi”, a menționat membrul Academiei de Științe a Moldovei Boris Găină.

Potrivit sursei citate, pe piața moldovenească deja a fost lansat un lot important de acest vin, care se bucură de mare succes.

„De acest nou produs s-au arătat interesați exportatori din Rusia, Ucraina, Polonia, Cehia și Germania. În prezent, SA „Cricova” pregătește un lot de astfel de băutură unică pentru exportul în aceste și în alte țări”, a comunicat Găină.
click