16 ianuarie

Rosselhoznadzor introduce restricţii în privinţa produselor întreprinderii moldoveneşti „Antadro”, la 27 ianuarie

Rosselhoznadzor, de la 27 ianuarie, introduce restricţii temporare la livrările de carne de vită, oaie şi măruntaie pe piaţa Federaţiei Ruse, efectuate de întreprinderea moldovenească „Antadro”.

Autoritatea explică această decizie prin depistarea în perioada controlului strict, de laborator, a substanţelor nocive şi interzise, în special, a nivelului sporit de organisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe (MMAFA) în carnea de vită furnizată de întreprindere.

După cum a comunicat anterior „Infotag”, la începutul lunii decembrie 2013 Rosselhoznadzor a introdus regim strict de control de laborator în privinţa produselor „Antadro”, din aceeaşi cauză.

Autoritatea rusă, anul trecut, de două ori a recurs la această măsură în privinţa „Antadro”. Pentru prima dată acest regim de control a fost introdus pe 29 octombrie, cînd în lotul de carne de vită furnizat au fost depistate listerii.

Produsele întreprinderii „Antadro” şi în 2012 a fost supuse unui control strict şi limitării pentru importare din Republica Moldova din cauza încălcărilor depistate.

Întreprinderea „Antadro” este amplasată în satul Gura Camencii, raionul Floreşti. Aceasta se specializează în colectarea, prelucrarea şi comercializarea cărnii de vită, oaie şi capră, furnizeazînd carne în Rusia din anul 2005.

Dreptul de a livra produse animaliere pe piaţa rusă au peste 10 întreprinderi moldoveneşti. În afară de „Antadro”, restricţii temporare la livrarea cărnii pe piaţa rusă sînt introduse raport cu SA IDT Bardar (din aprilie 2013). Iar carnea întreprinderii din Drochia, „Hanuco”, este furnizată în regim de control minuţios în laborator din cauza depăşirii limitei admise de MMAFA.
click