08 mai

Primul Oficiu teritorial de informare al Parlamentului se va deschide la Comrat

Primul oficiu teritorial de informare al parlamentului se va deschide la Comrat, pe 8 mai.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referinţă la serviciul de presă al parlamentului, la ceremonia de inaugurare vor participa speakerul parlamentului, Igor Corman, preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turcei, Cemil Cicek, preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dumitru Constantinov, coordonatorul rezident al ONU şi reprezentantul permanent al Programului de Dezvoltare al ONU (PNUD) în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, ambasadorul Suediei, Ingrid Tersman.

Oficiile teritoriale de informare au scopul de a facilita comunicarea parlamentului cu cetăţenii, să contribuie la adoptarea unor decizii bazate pe interesele electoratului, precum și să asigure un dialog mai strâns cu societatea civilă. Parlamentul speră că informarea activă a populaţiei va spori încrederea faţă de guvernare.

Programul pilot de creare a biroului de informare a fost elaborat în cadrul proiectului PNUD, „Suport pentru dezvoltarea parlamentului Republicii Moldova” pentru a stabili o mai bună interacțiune între deputați și societatea civilă.

Primii vizitatori ai biroului se vor putea fotografia cu delegaţia oficială şi vor primi în dar suveniruri.

Până la finele anului se planifică deschiderea oficiilor teritoriale la Edineţ, Orhei şi Leova.
click