12 mai

Alexandru Oleinic : partidele parlamentare au politizat şi sărbătorile naţionale

Situația social politică din Republica Moldova, în contextul ultimelor evenimente și acțiuni, vorbeşte despre lansarea campaniei electorale de către partidele aflate în Parlamentul Republicii Moldova. După ce au partajat şi politizat instituțiile statutului, şi au divizat societatea pe criterii de apartenență politică, partidele de la guvernare au purces la politizarea sărbătorilor naționale, consideră liderul Partidului Popular din Republica Moldova, Alexandru Oleinic, citat de IPN.

„Am fost cu toții martorii concertelor organizate cu ocazia obținerii regimului de călătorii fără vize în țările Uniunii Europene, a marșurilor organizate de 1 mai. La moment, asistăm la „lupta” unor partide pentru veteranii celui de-al doilea război mondial. La 9 mai, când toată țara marchează Ziua Victoriei, unii sărbătoresc Ziua Europei, iar alții organizează marșuri”, afirmă politicianul.

Liderul PPRM consideră că actualmente o situaţie de cel mai mare haos politic în Republica Moldova de la independență încoace. „Din cauza partajării instituțiilor pe criterii politice, conducătorii acestor instituții, în loc să respecte cu strictețe angajamentele asumate de către Guvern în fața partenerilor noștri de dezvoltare, se dedau declarațiilor politice și acționează în corespundere cu interesele partidului pe care îl reprezintă. Din cauza acestor discordanțe nu se poate ajunge la consens, nu se adoptă deciziile necesare, iar în consecință, Republica Moldova riscă să piardă 68 milioane de euro din fondurile europene pentru cei care practică agricultura”, spune Alexandru Oleinic.

Potrivit lui, politicienii care au promis cetățenilor o Moldova fără sărăcie și prosperă îi condamnă la sărăcie pe cetățenii care au rămas acasă și lucrează pământul, pe cei care au ajuns la odihna binemeritată și primesc o pensie mizeră și pe copii care sunt viitorul acestei ţări.

„În condițiile în care situația din Ucraina devine tot mai alarmantă, reprezentanții partidelor de la guvernare ar trebuie să înceteze acţiunile de divizare a societății și să se responsabilizeze de consecințele periculoase ale acestor acţiuni. PPRM rămâne ferm convins, că viitorul european al Republicii Moldova este garantat doar în condițiile stabilității politice și consensului politic în numele cetățenilor țării noastre. PPRM face apel către cetățenii Republicii Moldova să nu se lase antrenați în acțiunile de divizare a societății și să dea dovadă de înțelepciune și de respect unul față de altul”, afirmă liderul Partidului Popular din Republica Moldova, Alexandru Oleinic.
click