30 iulie

Opt din zece femei îşi editează fotografiile de vacanţă

Un nou studiu arată că opt din zece femei îşi editează fotografiile de vacanţă înainte de a le publica pe reţelele de socializare, astfel încât doar imaginile în care arată bine ajung să fie împărtăşite cu prietenii, notează dailymail.co.uk.

Cele 1000 de femei care au participat la realizarea acestui studiu au analizat cinci dintre fotografiile din vacanţă pe care le urăsc cel mai mult.

Prima fotografie a fost aceea în care ele purtau un tricou scurt, care le făcea vizibilă grăsimea din jurul abdomenului.

O altă fotografie de „coşmar” pentru femei este cea în care, din cauza blugilor prea strâmţi, se văd „colăceii”. A treia fotografie este cea cu dublă bărbie, iar cea de-a patra este cea în care apar cu băutură. De asemenea, cea de-a cincea fotografie care nu este pe placul femeilor este cea realizată imediat după ce au înotat, iar părul lor este ud şi neîngrijit.

Studiul a arătat că 95% dintre persoane distribuie fotografii din vacanţă pe reţelele sociale, precum Facebook, Instagram şi Twitter.

Totodată, 76% dintre femei s-au simţit ruşinate după ce o prietenă sau o rudă au distribuit o fotografie cu ele care lor nu le plăcea. De asemenea, 57% dintre ele le-au cerut prietenilor sau rudelor să şteargă fotografiile de pe site-uri precum Facebook, deoarece acestea erau nefavorabile. „Pentru că arat prea grasă” este principala scuză pentru ştergerea fotografiilor.

De asemenea, 82% dintre femei au recunoscut că şi-au editat fotografiile din vacanţă şi le-au şters pe cele care erau nefavorabile, chiar dacă celelalte persoane din poze arătatu bine. 58% dintre femei şterg pozele făcute de soţii sau iubiţii lor pentru a se asigura că doar cele mai măgulitoare rămân.

Pe de altă parte, 34% dintre femei folosesc filtre pe site-uri precum Instagram pentru a modifica pozele astfel încât să arate bine, înainte de a le publica pe reţelele de socializare şi a le împărtăşi cu prietenii.

Totodată, un sfert dintre femei spun că au fost inspirate să-și editeze pozele de vacanţă, deoarece s-au simţit intimidate de fotografiile de pe plajă ale celebrităţilor care arată foarte bine în costum de baie, precum Elle Macpherson şi Gwyneth Paltrow.
click