28 iulie

Întreprinderile româneşti vor identifica noi piețe de desfacere pentru fructele și legumele din Moldova

Începând cu această săptămâna, un grup de producători agricoli şi exportatori de produse vegetale din Republica Moldova vor efectua o vizită la Bucureşti pentru a se întâlni cu reprezentanţii întreprinderilor comerciale din România, în vederea stabilirii unor contracte.

Astfel, producătorii moldoveni de fructe şi legume vor conlucra cu întreprinderile româneşti în domeniul livrării şi comercializării de fructe, legume şi conserve din țara noastră.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, producătorii moldoveni și întreprinderile românești vor stabili contacte directe de conlucrare în domeniul livrării şi comercializării de fructe, legume şi conserve din Republica Moldova.

Atât România, cât și Uniunea Europeană caută noi modalități de a sprijini producătorii din Republica Moldova afectați de încetarea importului de fructe și legume de către Federația Rusă.

Menționăm că Federația Rusia a interzis, din 21 iulie, toate importurile de conserve de fructe și legume din Republica Moldova, după ce săptămâna trecută a impus și un embargo asupra fructelor moldovenești din cauza unei „insecte periculoase”.
click