26 august

Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu semne de intoxicație după ce au participat la o tabără de vară, organizată de PDM

Peste 100 de persoane au fost internate la spital cu semne de intoxicație alimentară după ce au participat la o tabără de tineri, organizată de Partidul Democrat. Potrivit PDM-ului, acțiunile au avut loc în tabăra de odihnă „Dumbrava”, situată în localitatea Peresecina din raionul Orhei.

Centrul Național de Sănătate Publică a anunțat că circa 1900 de tineri au participat la tabără. Filiala Orhei a Serviciului Supraveghere de Stat în domeniul Sănătății Publice nu a fost informată că tabăra va avea loc.

Conform unor date preliminare, de la începutul evenimentului participanții au primit prânzul și cina, fiindu-le propuse o salată de legume, un terci, pârjoale și bătute de carne. Bucatele au fost preparate la întreprinderea de alimentație publică Megama Rapid SRL din Chișinău. Medicii presupun că intoxicația are legătură cu consumul unor alimente contaminate.

Partidul Democrat a anunțat că unii tineri au acuzat stare de disconfort, având nevoie de îngrijiri medicale. Organizatorii taberei de vară presupun că sursa acestor probleme au fost produsele alimentare livrate de o companie de catering.

Într-un comunicat de presă al PDM-ului se arată că „firma contractată pentru furnizarea alimentelor este o companie de catering autorizată din Chișinău, ale cărei certificate și experiență de deservire a unor asemenea evenimente au fost verificate, dar PDM cere autorităților să ancheteze serios cazul și să-i tragă la răspundere pe cei, care se vor dovedi că poartă vreo vină”. „Este un incident absolut nefericit, care sperăm să fie depășit cu bine, cu atât mai mult cu cât finala „Trofeului Democrației” încheie o serie întreagă de evenimente similare organizate de PDM la nivelul raioanelor din țară, unde el s-a desfășurat în cele mai bune condiții”, se menționează în comunicatul de presă al Partidului Democrat.
www.infotag.md