15 iulie

Mii de liceeni își vor încerca norocul din nou la examenul de bacalaureat

Peste 9600 de candidați s-au înscris la sesiunea suplimentară de bacalaureat, ce urmează să aibă loc pe 16 iulie. Ministerul Educației a dispus formarea a 25 de centre zonale, pentru desfășurarea examenelor, relatează NOI.md.

Toate examenele vor începe la ora 10:00, pentru a oferi timp suficient candidaților care vin din alte raioane. Sesiunea suplimentară se va desfășura pînă pe 23 iulie curent și este organizată pentru persoanele care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examenele de bacalaureat în sesiunea de bază, precum și pentru candidaţii care au luat note insuficiente.

Sesiunea suplimentară se organizează în baza aceleiași metodologii ca și sesiunea de bază. Rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate la centrele de bacalaureat pe 26 iulie.

Precizăm că în acest an doar 45 la sută dintre liceeni au susținut examenele de bacalaureat, față de 58 la sută, în 2013. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la examenele de istorie universală și limba și literatura română, iar cele mai slabe note au fost la examenele de matematică și fizică.
click