06 martie

Agenţiile de turism din Moldova au suspendat ofertele pentru Crimeea

Agenţiile de turism din Moldova au suspendat ofertele pentru Crimeea, pînă cînd în regiune va fi din nou pace. Operatorii spun că sînt alarmaţi de situaţia din peninsulă şi au decis să nu mai vîndă bilete spre această destinaţie cel puţin deocamdată. Pe de altă parte, proprietarii pensiunilor din Ucraina se pregătesc de un nou sezon turistic, în speranţa că tensiunea va scădea pînă la vară.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că au suspendat ofertele spre Crimeea imediat după ce regiunea a fost cuprinsă de proteste.

În pofida tensiunilor din Crimeea, unii moldoveni şi-au planificat vacanţa în peninsulă. Unii au cumpărat bilete, alţii au făcut doar rezervări.

Operatorii spun că dacă situaţia va rămîne tensionată, oamenii îşi vor primi înapoi banii pentru bilete. Totuşi, reprezentanţii agenţiilor turistice speră că pînă la vară litoralul din Crimeea îşi va întoarce liniştea de odinioară. Altfel, operatorii spun că vor suferi pierderi colosale.

La fel de optimişti sînt şi reprezentanţii agenţiilor de turism din Crimeea. În timp ce oraşul Simferopol rămîne împînzit de poliţişti şi protestatari...

Proprietarii pensiunilor se pregătesc de un nou sezon turistic. Pînă atunci însă, moldovenii privesc cu îngrijorare ştirile din ţara vecină şi ezită să treacă hotarul.

Statisticile arată că peste 7 mii de moldoveni s-au odihnit anul trecut în Ucraina, adică 6% din numărul total de turişti. Autorităţile spun însă că cifra este mult mai mare, întrucît mulţi pleacă pe cont propriu, fără a apela la agenţii.
click