05 februarie

Candu şi Palihovici au vorbit la Fabrika despre bloguri, Facebook, visele din copilărie şi activităţile din prezent.

Vicepreşedintele Parlamentului Andrian Candu se va lansa în curând în blogosfera moldovenească şi va avea o pagină publică pe reţeaua de socializare Facebook. Cu toate acestea, democratul spune că nu va sta să dea prea multe like-uri, ci se va strădui să ofere cât mai multe comentarii la postări. Declaraţii în acest sens au fost făcute la Fabrika.

"Simt nevoia de comunicare, mai ales când se fac speculaţii foarte multe şi aş vrea să intervin pur profesionist, cu argumente pentru unele teme", explică Andrian Candu decizia de-şi face blog.

Colega sa Liliana Palihovici are deja un blog şi a demonstrat în emisiune că se ocupă şi ea de postările pe blog şi pe pagina publică de Facebook. "Eu mă ocup de postări, dar atunci când sunt în şedinţe şi nu reuşesc să pun la timpul potrivit mesajele am consilieri care mă ajută", a menţionat vicepreşedintele Legislativului.

Vicespeakerii şi-au amintit la Fabrika şi de visele din copilărie, dar şi de activităţile desfăşurate până să ajungă în Legislativ.

"Eu am avut visul aviaţiei şi al cosmosului, cred că îl au cam 80% dintre băieţi. În anii '90 îmi doream mult să devin aviator, am trecut şi teste medicale. Era o şcoală a aviatei la Harikov, dar tatăl meu s-a opus. El a abordat subiectul foarte înţelept", a povestit Andrian Candu.

În ceea ce priveşte politica, Andrian Candu a declarat că nu are ambiţii în acest domeniu, iar implicarea sa se datorează faptului că a fost omul potrivit la locul potrivit. "Politica pentru mine a fost la timpul şi locul respectiv. Nu m-am gândit că aş face o carieră în politică şi nu este nici astăzi scopul meu. Nu urmăresc creşteri mari profesionale, dar contribuţia pe care o urmăresc este dezvoltarea ţării", a spus vicepreşedintele Parlamentului.

În alt context, vicepreşedintele Legislativului Liliana Palihovici a fost întrebată despre plăţile neformale din Liceul "Mircea Eliade", instituţie în care a predat cândva istoria.

"Avem legislaţia care spune că învăţământul de bază este asigurat de stat şi numai dacă părintii vor să facă donatii o pot face intr-un fond public. Feciorul mai mic învaţă într-un liceu în centrul capitalei, dar nu plătim taxe pentru studii. La începutul anului a fost o adunare cu părinţii şi a fost un consiliu al părintilor care a anunţat că este o fundaţie în cadrul liceului şi cei care vor să doneze o pot face", a explicat Liliana Palihovici.
click