28 februarie

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și-a prezentat demisia

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuța, și-a prezentat demisia. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Liliana Vițu, a comunicat agenției ”INFOTAG” că Marinuța a scris cererea de demisie, care deja a fost semnată de Prim-ministrul Iurie Leancă.

”Premierul va înainta propunerea respectivă președintelui țării”, a spus Vițu, fără să precizeze motivele demisiei.

Purtătorul de cuvânt prezidențial, Vlad Țurcanu, a declarat că șeful statului cunoaște despre demisie, chiar dacă documentele de la prim-ministru nu au venit deocamdată la aparatul prezidențial.

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal-Reformator, Ion Hadârcă, a spus că Vitalie Marinuța, care este membru al PLR-ului, a informat partidul despre demisia sa de onoare. ”Noi vom discuta despre această situație în cadrul partidului și vom propune un alt candidat la postul de ministru”, a precizat Hadârcă.

Vitalie Marinuța a fost ministru al Apărării din septembrie 2009. După formarea guvernului nou, în anul 2010, și în mai 2013, acesta și-a păstrat funcția.

Opoziția moldovenească, reprezentată de Partidul Comuniștilor, cerea demult ca Marinuța să fie demis, pe motivul că în cei trei ani în care Marinuța a deținut funcția de ministru, nouă militari au decedat în armată.
click