23 iunie

Premierul român este încrezător că vinurile din Republica Moldova și România vor rezista competiției europene

Premierul Victor Ponta are încredere că vinurile românești vor rezista pe piața europeană, în contextul competiției cu cele din Republica Moldova, și consideră că sectorul viti-vinicol din cele două state poate să cucerească Uniunea Europeană.

„Cred că rezistăm la o competiție pe piața europeană și poate reușim împreună (cu Republica Moldova, n.r.) să vindem cât mai mult spre Vest, unde este, de asemenea, o competiție foarte mare. Vom rezista cu atât mai mult cu cât în ultimii ani, mai ales prin folosirea fondurilor europene, calitatea vinurilor românești s-a îmbunătățit foarte mult”, a spus premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Fiind într-o vizită oficială în Republica Moldova, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a dat asigurări că odată cu semnarea Acordului de Liber Schimb vinurile moldovenești vor deschide noi pieţe, nu doar în Europa.

„Vinurile moldovenești fac deja minuni, chiar şi în Franţa. Odată ce veţi adopta standardele UE, vi se vor deschide noi pieţe, nu doar în Europa. Mai multe investiţii vor veni aici. Aceste beneficii sunt prevăzute pentru toţi cetăţenii, inclusiv pentru cei din stânga Nistrului. Mai mult, Acordul de Asociere este perfect compatibil cu acordul de liber schimb cu ţările CSI”, a explicat Herman Van Rompuy.

Menționăm că Republica Moldova va semna pe 27 iunie 2014 Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb cu UE.
click