21 februarie

Transnistria a intensificat controlul la frontiera cu Ucraina

Organele de forţă ale autoproclamatei RMN au intensificat controlul migraţional la segmentul frontierei moldo-ucrainene, care se află sub jurisdicţia Transnistriei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la pagina web a liderului tiraspolean, Evgheni Şevciuk, aceste acţiuni au loc la ordinul lui "potrivit planului de acţiuni în situaţii excepţionale în legătură cu evenimentele din Ucraina".

Controlul a fost intensificat "cu scopul de a combate posibilele tentative de transportare a armelor, muniţiei şi substanţelor narcotice.

Serviciul Transportului şi Drumurilor din regiune "în scopuri de securitate a cetăţenilor RMN, a decis sistarea curselor regulate de autobuze Tiraspol–Moscova, Tiraspol–Sankt Petersburg şi Bender–Kiev.

Motiv pentru aceasta a servit incidentul care a avut loc noaptea trecută, cînd nişte necunoscuţi, la 200 km de Kiev, în apropiere de satul Manikovka, regiunea Cercassk, au oprit un microbuz de cursă Tiraspol–Sankt Petersburg. Acesta, ameninţîndu-l pe șofer cu arma, l-a somat să facă cale întoarsă.
click