20 iunie

128 copii din Moldova se vor odihni în taberele din România, Elveţia şi Bulgaria

128 de copii care au obţinut premii la olimpiadele şcolare, la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, membri ai Consiliului Naţional al Elevilor, se vor odihni, în perioada 22 iunie-7 iulie curent, în tabăra de vară din Sulina, Tulcea (România).



Copiii vor pleca, în două ture, în cadrul Programului ARC, organizat de către Departamentul Politici pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, alţi 260 de elevi, din cele 8 instituţii de învăţământ din partea stângă a Nistrului şi oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei, se vor odihni în perioada 1-11 iulie curent, la tabăra „Prietenia” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari.

80 de copii din instituţii de tip rezidenţial vor merge în tabăra medicală de vară Swisscor, în perioada 14–28 iulie, în localitatea Fiesch, cantonul Valais din Elveţia.

Totodată, în contextul negocierilor purtate de grupurile de lucru în domeniul educaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului, privind organizarea pe principii de reciprocitate a odihnei copiilor în tabere de vară, în perioada 14-23 iulie curent, vor fi asigurate 100 de bilete de odihnă pentru copii din regiunea transnistreană. Ei se vor odihni în tabăra „Popasul Dacilor”, Vadul lui Vodă. Proiectul este realizat al treilea an consecutiv.

În perioada 1-14 august, în baza acordului de colaborare interministerial, 50 de copii vor merge la odihnă în regiunea Yastrebino, Bulgaria. În acelaşi timp, în baza Protocolului de colaborare între ministerele de profil din Republica Moldova şi România, în perioada 4-13 august, vor fi asigurate 100 de bilete pentru copii din România la Tabăra „Popasul Dacilor”, Vadul lui Vodă.

În anul curent, în ţară sunt deschise peste 70 de tabere de odihnă.
click