22 ianuarie

S-a trezit peste noapte vedetă , dar a rămas acelaşi copil inocent

După ce a cîştigat concursul televizat „Moldova are talent” şi, implicit, premiul de 500 mii de lei, Monica Pîrlici din Zberoaia Nisporenilor, la cei 11 ani ai săi, s-a trezit o vedetă adevărată. Fanii nu-și dădeau rîndul s-o felicite.

Chiar a doua zi după marea finală, fata a fost vizitată de un grup de șase tineri din Călărași, care au venit s-o felicite. I-au adus în dar flori, un tort și un urs mare de pluș. Inițiatorul acestei vizite a fost un tînăr care, aflîndu-se în Italia de ani buni, a decis să vină acasă să-şi revadă părinţii. A luat această decizie, fiind marcat de poeziile recitate de Monica. ”Am rămas profund impresionat de acest gest al băiatului care a preferat să rămînă în anonimat”, a menţionat Damian Pîrlici, tatăl Monicăi.

Anterior, doamna ministru al Culturii, Monica Babuc, fiind în vizită la Nisporeni, a ţinut neapărat să se întîlnească şi cu tiza ei mai mică, oferindu-i în dar fetei o jucărie de pluș, tot un urs. I-a mai spus că este foarte talentată şi i-a propus să prezinte o festivitate dedicată zilei de naștere a lui Mihai Eminescu la Palatul Naţional din Chișinău, pe 15 ianuarie. Tot atunci, i-a vorbit despre semnificația prenumelui pe care-l poartă ambele. ”Domna Babuc mi-a spus că Monica provine de la cuvîntul roman ”mono”, ceea ce înseamnă unul sau unica”, ne-a zis Monica Pîrlici. Tatăl ei ne-a mărturisit că anume el a fost cel care i-a ales prenumele, fiind atras pe atunci de știrea despre relația amoroasă dintre Bill Clinton, președintele SUA, și Monica Lewinsky, una dintre anagajatele Casei Albe. I-a plăcut mult prenumele Monica.

Damian Pîrlici, care a crescut-o de unul singur atît pe Monica, cît şi pe celelalte două surori ale ei, a ştiut dintotdeauna că fiica lui cea mică este o fetiţă foarte talentată. Niciodată însă nu a crezut că istoria lor de viață, dar și talentul actoricesc al Monicăi, vor impresiona pînă la lacrimi o țară întreagă. Au mers la preselecţie mai mult din curiozitate.

Iată că acum numele Monicăi Pîrlici este cunoscut de milioane, iar poeziile recitate de ea au ajuns la inimile tuturor. ”Atunci cînd mă aflam în scenă, mă gîndeam doar la ceea ce recit. Ultima poezie însă a fost o dedicație pentru mămica mea”, a mărturisit pentru ”Expresul” Monica Pîrlici. Mama ei se află de zece ani în străinătate şi în tot acest timp nu a venit niciodată s-o viziteze, s-o strîngă în braţe. După finală i-a telefonat să-i spună că se bucură pentru succesul ei și se mîndrește cu fiica sa.

Nu am putut să nu o întreb pe Monica ce va face cu banii cîștigați. A răspuns simplu: „Nu știu prea bine de ce aş avea nevoie cel mai mult”. Era puţin tristă, căci dispăruse căţeluşul ei drag, Bruno, şi dorea mult să-l găsească. Ar fi fost cel mai mare cadou pentru ea, chiar mai mare decît acel jumătate de milion de lei. Nici tatăl fetei nu a vrut să vorbească la acest subiect, limitîndu-se doar să spună: ”Găsim noi ce să facem cu ei”.

Înainte de a pleca, i-am întrebat ce-şi doresc de la noul an, 2014. „Să nu fie mai rău decît anul 2013”, a subliniat Damian Pîrlici. „Să termin anul de studii cu zece pe linie”, a menţionat şi Monica. După primul semestru are un singur 9 – la educaţia fizică.
click