07 martie

Cadouri de 8 martie – IPhone sau tigaie? Opinia psihologului

Se apropie sărbătoarea „Rozei şi Clarei”, cum şi-au numit în glumă ziua profesională reprezentanţii sexulu frumos. Unii bărbaţi îşi fărîmă minţile ce cadouri ar putea topi inimile iubitelor, alţii planifică să scape tradiţional cu un mănunchi de lalele şi un tort din magazin. Portalul NOI.md a apelat la un psiholog pentru a afla şi de la „cunoscătorul sufletelor umane”, ce paşi greşiţi fac bărbaţii pe 8 martie şi cum anume vor femeile să petreacă această zi semnificativă.

„Din păcate, bărbaţilor de vîrstă medie şi celor în etate li se pot reproşa stereotipurile”, a relatat pentru NOI.md psihologul Oxana Jelobenco. – Ei aleg cadourile, reieşind din principiul sovietic „important nu e cadoul, ci atenţia”. Mulţi dintre ei în general consideră că 8 martie şi-a pierdut sclipirea de odinioară şi că în această zi nu trebuie să cheltuie prea mult pentru daruri.

Bărbaţii tineri au o altă viziune. Ei sînt utilizatori activi ai Internetului şi vor nu doar să ofere cadouri, dar şi să surprindă femeile. Însă această generaţie face greşeli, orientîndu-se la alegerea surprizei nu la jumătatea sa, ci la propriile preferinţe. Astfel, ei consideră că nu-i nimic mai cool, decît să-i dăruiască iubitei un salt cu paraşuta”.

În opinia psihologilor, deseori, bărbaţii cad victime ale publicităţii, oferindu-le femeilor o super-răzătoare sau o saltea ortopedică „ca la televizor”.

„În niciun caz nu trebuie să oferiţi cadouri, ce indică direct sau indirect asupra neajunsurilor femeilor. De 8 martie, niciun fel de aparate pentru masaj, creme anticelulitice sau certificate pentru o vizită la nutriţionist. Dacă femeia nu găteşte bine, atunci aluzia cu tigaia, de asemenea, nu va fi binevenită. Desigur, femeia se va bucura de ceva special. Cadoul poate fi deosebit la preţ sau să aibă un preţ „emoţional” înalt, exprimat prin uimire, bucurie, admiraţie. În orice caz, 8 martie este un motiv să i se acorde femeii o atenţie sporită şi posibilitatea de a-i demonstra iubirea şi respectul”, consideră psihologul.
click