03 martie

Pînă la sfîrșitul lunii martie, în Moldova va fi elaborat un mecanism legal pentru transportul internațional de colete

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a semnat o dispoziție privind instituirea unui grup de lucru pentru crearea cadrului legal privind transportul internațional de colete neînsoțite.

Acesta va fi elaborat cu scopul de a asigura creșterea calității, siguranței și accesibilității serviciului de transportare a coletelor pe rutele internaționale. Dispoziția premierului are ca scop satisfacerea intereselor oamenilor, atît ale celor din țară, cît și ale celor aflați peste hotare. Asta ar însemna și neadmiterea creșterii taxelor, îmbunătățirea condițiilor de predare, preluare și transportare a coletelor, evitarea unor eventuale fraude etc.

Grupul este format din reprezentanți ai executivului și transportatori și va începe să activeze de săptămîna viitoare. Acesta va coordona și va sincroniza propunerile și inițiativele care vin de la Guvern, Parlament, mediul de afaceri și societatea civilă. În acest sens, Iurie Leancă a recomandat invitarea tuturor părților cointeresate, inclusiv a colegilor din legislativ, la ședințele grupului de lucru, astfel încît mecanismul legal să fie elaborat în cel mai scurt timp. Grupul de lucru își propune să asigure o platformă unică de coordonare a activității tuturor instituțiilor implicate în procesul de transportare a coletelor. Pachetul de propuneri urmează să fie elaborat în termen de o lună.
click