25 iulie

Deputații și miniștri au fost distinși cu medalii și ordine pentru merite în procesul de integrare Europeană

Un grup de deputaţi ai parlamentului, miniştri, şefi ai instituţiilor de stat şi administraţie locală, în număr de 50, au fost distinşi cu ordine şi medalii pentru „succesele obţinute în procesul de integrare europeană”. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al parlamentului, un decret în acest sens a fost semnat de preşedintele Nicolae Timofti.

Potrivit decretului, medaliile şi ordinele au fost atribuite „în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional”.

Astfel „Ordinul Republicii” a fost conferit preşedintelui parlamentului, Igor Corman, prim-ministrul Iurie Leancă, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, secretarului general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru, deputaţilor Ana Guțu, Marian Lupu, Liliana Palihovici, Valeriu Strele, ex-prim-vicepreşedintelui parlamentului, Vladimir Plahotniuc.

„Ordinul de Onoare” a fost conferit ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, iar ordinul Gloria Muncii primarul municipiului Comrat, Nicolai Dudoglo.
click