04 februarie

Leancă îi dă o replică lui Banciu pentru acuzațiile aduse la adresa moldovenilor

Premierul moldovean, Iurie Leancă, a reacţionat după ce în cadrul unei emisiuni de la postul B1TV, prezentatorul român, Radu Banciu, l-a numit „un terchea-berchea", iar pe moldoveni i-a denigrat, notează UNIMEDIA.

Leancă a menționat că acest jurnalist nu merită să fie luat în seamă, iar cea mai bună replică a fost cea a studenților moldoveni care învață în România. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

„Replica a fost dată de studenții care își fac studiile în România. A fost cea mai potrivită replică. În rest, eu chiar nu l-aș băga prea mult în seamă. Sunt prea multe replici în adresa mea, dacă o să țin cont de ele, asta m-ar consuma.

El nu este un ziarist care ar reprezenta un nivel de profesionalism, un om cu integritate, un om înțelept. Este domnul Cristian Tabără un adevărat jurnalist care întruchipează toate aceste elemente pe care le are un ziarist, în cazul Banciu am constatat elementele inverse", a declarat Leancă.

În același timp, speakerul, Igor Corman, nici nu a considerat necesar să facă comentarii în acest sens. „Acest tip chiar nu merită comentariile noastre. Este un lucru prea evident. Trebuie să avem un pic de imunitate şi să nu punem la inimă lucruri evident deplasate", a declarat Corman.
click