24 februarie

Ministerul Transporturilor: Nu există impedimente pentru circulația trenurilor și autobuzelor spre Ucraina

După incidentul produs în regiunea Cerkask din Ucraina cu microbuzul din Transnistria, problema circulației mijloacelor de transport din Moldova prin teritoriul Ucrainei a devenit deosebit de actuală. Surse din cadrul Ministerului Transporturilor au declarat pentru NOI.md că situația este sub control. Reprezentanții instituției urmăresc zilnic informațiile privind situația din raioanele unde circulă autobuzele de pasageri din Moldova pe teritoriul Ucrainei.

„Oficial, Ministerul Transporturilor nu a anulat cursele spre Moscova sau Kiev”, a declarat pentru NOI.md șefa Serviciului de presă al Ministerului, Irina Gîscă. Potrivit sursei citate, punctele vamale ucrainene activează în regim normal. Decizia privind pornirea autobuzelor spre Ucraina este luată de compania de transport, de aceea, în ultimele zile circulația autobuzelor în aceste direcții a fost neregulată. Situația se explică și prin faptul că oamenii renunță la călătoriile planificate la Moscova și Kiev din cauza evenimentelor din Ucraina și transportatorilor nu le rămîne decît să anuleze cursele.

„În cazul înrăutățirii situației, Ministerul Transporturilor va elabora un plan de redirecționare a curselor de autobuze spre aceste direcții”, a precizat șefa Serviciului de presă.
click