04 februarie

Numărul solicitanților de compensații la căldură este în scădere, la Chișinău

Numărul locuitorilor capitalei care și-au depus dosarele pentru a solicita compensații la căldură este mai mic în acest an, anunță funcționarii Primăriei. Potrivit datelor Direcției locativ-comunale, în acest sezon au fost depuse aproape 19 mii de cereri, cu circa 15 mii mai puține ca în 2012.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut șefilor de subdiviziuni să verifice care sînt cauzele descreșterii numărului beneficiarilor de compensații. Potrivit edilului, această diminuare se poate explica prin lipsa de informare a cetățenilor.

„Solicit să fie efectuate verificări suplimentare. Să verificați dacă subdiviziunile primesc în continuare dosare, pentru a ne asigura că toți cei care au dreptul la compensații le vor putea primi în timp util”, a precizat Chirtoacă.

Funcționarii Primăriei au menționat că familiile social-vulnerabile își pot depune dosarele pentru a obține compensații la căldură pînă la finele sezonului rece.

Menționăm că doritorii de a beneficia de compensații trebuie să prezinte certificatul privind salariul cîștigat în ultimele 12 luni, în cazul persoanelor încadrate în cîmpul muncii. Autoritățile locale achită 40% lunar din suma calculată în cazul încălzirii centralizate și aprovizionării cu apă caldă.
click