16 ianuarie

Dosar finalizat! 24 de vameși vor compărea în fața justiției

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată dosarul penal în care sunt cercetați cei 24 de vameşi, reținuți la postul vamal Leuşeni pentru corupţie, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale.

Inițial toţi învinuiţii au fost reţinuţi preventiv, ulterior, învinuiții au fost cerecetați în libertate.

UNIMEDIA reamintește că în luna octombrie ofițerii anticorupție au descins la postul vamal Leușeni. Atunci au reținut 42 de persoane. Printre bănuiți figurau: 24 de vameşi, 13 poliţişti de frontieră, 4 angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti.

Procuratura Anticorupţie a divizat cauza în 4 proceduri separate care vizează: vameşi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti.

Procurorii au expediat respectiva cauza penală spre examinare în Judecătoria raionului Hînceşti.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă până la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de pînă la 60 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
click