14 ianuarie

Proiect inedit în 10 licee din ţară: Unii elevi vor învăţa în acest an disciplinele şcolare la calculator

Elevii din clasa a zecea vor învăţa în acest an disciplinile şcolare la calculator. Proiectul, iniţiat la sfârşitul anului trecut, va fi implementat în 10 licee din Moldova. Majoritatea instituţiilor au primit deja tehnica necesară, iar profesorii sunt instruiţi cum să predea lecţii online.

Elevii şi profesorii vor primi fiecare câte un laptop.

Profesorii şi elevii vor avea acces nu doar la Internet, ci şi la manuale digitale. De asemenea, discipolii vor scrie lucrări la calculator. Tehnica nu va înlocui însă în totalitate caietele.

"Cu unele pasaje din manuale, cu unele exerciţii din manuale vom putea lucra atât cu manualul, cât şi cu calculatorul atunci când acest lucru va necesita şi va fi eficient", spune coordonatorul proiectului Tatiana Ponomari.

Atât profesorii, cât şi elevii sunt încântaţi de inovaţie.

"Prea târziu se începe a învăţa aceste tehnologii - calculatorul, care trebuie să fie instrument util pentru a avea acces la informaţie şi deaceea noi trebuie să le dăm instrumente ca ei să se poată orienta", susţine directorul Liceului "Gaudeamus", Zinaida Gangan.

"Deseori avem parte de proiecte diferite, filme, proiecte power point, de alt gen şi de multe ori aducem computerul de acasă pentru a prezenta o oarecare informaţie elevilor".

"Acest mod de predare este unul foarte eficient, deoarece majortatea informaţiei pe care o căutăm este pe Internet, adică via calculator".
click