23 aprilie

Săptămînă tematică în toate școlile și liceele din țară cu ocazia eliminării vizelor de către UE pentru cetățenii moldoveni

Eliminarea vizelor pentru călătoriile în țările europene va fi sărbătorită în toate școlile și liceele din țară în cadrul săptămînii tematice „Să descoperim Europa!”. În acest sens, Ministerul Educației a emis o circulară prin care recomandă instituțiilor de învățămînt să organizeze în perioada 29 aprilie – 8 mai curent, un șir de activități cu tematică europeană.

Astfel, la lecțiile prevăzute de programul de studii, precum și la orele de diriginție, elevii vor discuta despre integrarea europeană și se vor familiariza cu istoria și cultura Europei, cu modul în care funcționează instituțiile europene. Totodată, în școli vor fi organizate dezbateri și concursuri tematice de eseuri, desene, postere etc.

Activitățile vor demara prin careuri solemne care vor avea loc în toate instituțiile de învățămînt pe 29 aprilie, prima zi de după vacanța de Paști și se vor încheia pe 8 mai.
click