06 august

Fermierii din nordul țării amenință cu blocarea traseelor naționale

Agricultorii și fermierii din nordul țării organizează astăzi o nouă acțiune de protest, prin care cer guvernării să adopte măsuri de urgență, în legătură cu embargoul impus de Rusia.

Astfel, producătorii de legume și fructe intenționează să blocheze traseele principale din nordul țării cu tehnică agricolă. Este vorba în special de traseul Rîșcani-Costești, traseul Costești-Fălești, precum și o porțiune a traseului Bălti-Edineț. Agricultorii avertizează că dacă nu vor fi auziți, vor porni cu tehnica agricolă spre Chișinău.

O acțiune similară de protest a avut loc la finele lunii iulie, cînd sute de fermieri din Otaci, raionul Ocnița, au amenințat cu blocarea drumului național care duce spre punctul de trecere al frontierei din Otaci.

Amintim că anterior Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, Uniunea Republicană a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Federaţia Naţională a Fermierilor şi Federaţia „Agroinform” s-au adresat către înalta conducere a ţării cu o declaraţie specială. Aceștia au cerut guvernării să demareze negocieri cu structurile Uniunii Europene pentru a liberaliza exporturile de fructe în UE.
click