19 iunie

Autorităţile au interzis acţiunile de protest şi orăşelul de corturi ale socialiştilor

O acţiune de protest de proporţii a socialiştilor împotriva actualei coaliţii de guvernare, precum şi instalarea unui „orăşel de corturi” au fost reprimate dur de către colaboratorii organelor de ordine publică.

Sub pretexte inventate, teritoriul din jurul Parlamentului a fost îngrădit cu bandă pentru construcţii. Socialiştii au desfăşurat o acţiune de protest în faţa sediului Guvernului sub lozincile „Cerem referendum!”, „Pentru Moldova în Uniunea Vamală!”, „NU semnării Acordului de Asociere cu UE”, după care au luat calea spre sediul Parlamentului.

Lîngă Parlament, manifestanţii au încercat să înceapă montarea corturilor, dar au fost opriţi să o facă de către poliţie. Vom menţiona că la locul de desfăşurare a acţiunii de protest au venit cîteva autobuze cu poliţişti plus două maşini goale pentru „reţineri” şi aresturi.

În semn de protest, deputatul-socialist, Ion Ceban, a tăiat banda care simbolizează situaţia actuală reală privind libertatea de exprimare în Moldova, aflată sub conducerea unor lideri care se autodeclară drept guvernare democratică.
click