29 mai

Copiii vor putea solicita asistenţă la un număr naţional de telefon

Copiii vor putea solicita asistenţă la un număr naţional de telefon, care va fi lansat la 1 iunie de către operatorul naţional Moldtelecom.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a eliberat companiei, la solicitarea acesteia, licenţa de utilizare a numărului naţional scurt 116111 destinat serviciului de asistenţă telefonică pentru copii.

Licenţa este valabilă pentru perioada 1 iunie 2014 – 31 decembrie 2016, potrivit unui comunicat al ANRCETI..

Numărul respectiv este primul din cele trei numere naţionale scurte pentru servicii cu caracter social armonizate la nivel european (116000, 116111 şi 116123), pe care anterior ANRCETI le-a anunţat disponibile pentru atribuire.

Serviciul de asistenţă telefonică 116111 va oferi ajutor copiilor care au nevoie de îngrijire şi protecţie şi îi va pune în legătură cu diverse organizaţii şi resurse; le va oferi copiilor posibilitatea de a-si exprima temerile, de a vorbi despre aspectele care îi afectează în mod direct şi de a contacta pe cineva în caz de urgentă.

Moldtelecom va oferi accesul la numărul 116111 şi soluţia tehnică Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei pentru implementarea Serviciului de Asistenţă Telefonică Gratuită pentru Copiii. Ministerul a contractat în calitate de prestator al serviciului de consiliere Asociaţia Obştească Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii “La Strada”, care de mai bine de patru ani gestionează telefonul de încredere 080088008 pentru persoanele care suferă de violenţă în familie.
click