04 aprilie

Comsomolista rebelă Eliza Moscalciuc a plecat în partidul soțului ei, Ruslan Popa?

Declaraţia revoltătoare a principalului ideolog al comsomolului din Republica Moldova, Eliza Moscalciuc, despre ieşirea ei din rîndurile organizației, care a fost însoțită de o scrisoare demascatoare la adresa tovarășilor de partid de rang înalt, are loc, întîmplător sau nu, chiar înainte ca soțul acesteia, Ruslan Popa, să decidă declararea creării, în mod oficial, a unei noi formațiuni politice, cea a comuniștilor-reformatori.

De remarcat că, în urmă cu o săptămână, la plenara Comitetului Central al Comsomolului, Eliza Moscalciuc, cu o majoritate de voturi, a fost demisă din funcția de secretar pe ideologie, deţinută de ea timp de mai bine de trei ani. Motivul demiterii este mai mult decît clar ‒ "pentru inactivitatea demonstrată în funcţia respectivă".

"Liza Moscalciuc a fost o membră foarte bună și activă a comsomolului, au declarat pentru NOI.md surse din CC al Comsomolului. – În urmă cu un an ea s-a căsătorit cu Ruslan Popa şi a încetat practic să lucreze. Demiterea ei a fost destul de justificată. Acum trei zile ea a scris o cerere de ieşire din rîndurile Partidului Comuniștilor. Dorința ei a fost satisfăcută".
click