18 februarie

Anchetele în cazul coruperii deputaților nu vor avea rezultate

Anchetele derulate de Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate pe marginea tentativei de corupere a unor deputați nu vor avea nicio finalitate. Opinia aparține fostului ministru al Securității Naționale Anatol Plugaru și a fost exprimată pentru NOI.md.

Potrivit fostului ministru, oamenii legii nu au de unde să acumuleze suficiente probe pentru a începe urmărirea penală sau a trage eventual la răspundere persoanele care au încercat să mituiască deputații.

„În ambele cazuri, nu se va ajunge la niciun rezultat. Stratan nu va recunoaște sau nu va da nume în fața procurorilor. Va spune că s-a răzgîndit. Acest dosar va fi clasat subit, așa cum a și fost intentat – subit”, a precizat Plugaru.

Potrivit lui, însăși informația potrivit căreia cineva ar încerca să corupă deputații din cadrul coaliției de guvernare nu este veridică. „Este o informație falsă, lansată intenționat în presă”, a remarcat Plugaru.

Menționăm că astăzi SIS-ul și Procuratura Generală s-au autosesizat în cazul tentativei de corupere a unor deputați, precizînd că investighează cazul. Anterior, democrata Valentina Stratan a declarat că cineva încearcă să corupă deputați și să lase coaliția de guvernare fără majoritate.
click