04 iunie

Două muzee din Moldova, legate de numele lui Puşkin, au fost renovate

Două muzee din Moldova, legate de numele marelui poet rus Alexandr Puşkin, au fost reparate, a informat la o întîlnire cu jurnaliştii Valentin Rîbiţki, şeful reprezentanţei din Chişinău a Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că pe 6 iunie, ziua de naştere a poetului, chişinăuienii şi oaspeţii capitalei, admiratori ai talentului poetului, vor putea vizita sălile restaurate ale Casei-muzeu "A. S. Puşkin" din strada Colina Puşkin.

"Un volum de lucrări mult mai mare se efectuează în localitatea Dolna din raionul Străşeni, unde poetul a petrecut două luni în ospeţie la proprietarii conacului, boierii moldoveni Ralli, în anii exilului său în Basarabia. Muzeul a fost deschis pentru vizite încă în anul 1949 şi de atunci nu a fost renovat. Lucrările de reconstrucţie au loc intensiv şi sperăm să le finalizăm pînă la începutul toamnei. Fondurile pentru aceste scopuri au fost oferite de compania "Moldovagaz", a relatat Rîbiţki.

El a mai anunțat că în cadrul festivităţilor prilejuite de ziua de naştere a poetului şi de Ziua Rusiei, la Chişinău va avea loc o serie de evenimente, inclusiv festivalul internaţional de literatură rusă "Colina Puşkin" și expoziţia de fotografii "Rusia contemporană".
click